top of page

SEARCHING FOR UTOPIA B-gallerian Projektitila 20.–31.3.2019

Lilli Haapala ja Juri Jalasmäki Searching utopia työryhmä: SEARCHING FOR UTOPIA B-gallerian Projektitila 20.–31.3.2019

Avajaiset tiistaina 19.3.2019 klo 18–20. Tervetuloa!

http://bgalleria.net/post/182933813313/searching-for-utopia

Searching Utopia -työryhmään kuuluvat kuvataiteilija Lilli Haapala ja mediatoimittaja Juri Jalasmäki. Projektissaan he tutkivat Nahodkassa 1868– sijainnutta suomalaisyhteisöä: Amurinmaan utopiayhteisöä. He matkustivat junalla (6/2018) koko Venäjän halki Turusta Vladivostokiin samalla dokumentoiden tutkimusmatkansa videolle.

B-gallerian Projektitilassa on nyt mahdollista pelata Venäjän Vladivostokissa Zarya AIR ohjelmassa kesällä 2018 syntynyttä lautapeliä. Esillä on myös Venäjän matkasta tekeillä olevan video-dokumentin teaser ja Zarya-taiteilijaresidenssissä kuvattu dokumentti lautapelin valmistumisesta. Peli oli esillä Vladivostokin Zarya-nykytaidekeskuksen galleriassa kesällä 2018 ja nyt maaliskuussa uudemman kerran keskuksen kokoelmanäyttelyssä.


Amurinmaan utopiayhteisö

Amurinmaa sijaitsee Itä-Siperiassa Venäjän toisella laidalla aivan Vladivostokin tuntumassa. Vuonna 1868 Haapalan sukulainen Eerika Wilhelmiina Knaapi matkusti muiden (n. 40 Varsinais-suomalaisen) kanssa Amurinmaalle pakoon nälkävuosia. Projektissaan työryhmä yrittää selvittää löytyisikö tästä sukulaisesta ja hänen lapsistaan vielä jälkiä Venäjän arkistoista ja löytyiskö näitä sukulaisia Venäjältä. (Haapalasta oli juttu Turun sanomissa keväällä 2018 joka ennakoi Vladivostokin matkaa).

https://www.ts.fi/kulttuuri/3953838/Taiteilijalupaus+Lilli+Haapala+kiinnostui+kasveista+ja+utopioista++turkulaisen+seuraava+pysakki+on+Vladivostok

PROJEKTIA JA MATKAA OVAT TUKENEET: Varsinais-Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Turun taidesäätiö, Turun kaupungin kulttuurilautakunta ja Zarya Taidekeskus /-residenssi.

bottom of page